22/2 Opening mini-internetcafé

Wethouder Rinette Reynvaan zal op woensdagmiddag 22 februari om 14.30 uur het mini-internetcafé in Crabbehoeve openen! Benieuwd? U bent van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom!

Het mini-internetcafé bestaat uit een pc en een printer. Crabbehof-bewoners die thuis niet beschikken over een computer of printer, kunnen hiervan (tijdens de openingstijden van Crabbehoeve) gebruik maken. Het gebruik van de pc is gratis,  een printje kost € 0,10. Gebruik maken van de pc kan niet anoniem; u moet uw gegevens invullen in het -papieren- logboek. (Voor gamen is de internethoek niet bedoeld, een werkstuk voor school maken kan natuurlijk wel!)

Voor wie op z’n eigen laptop werkt, is in Crabbehoeve altijd gratis WIFI beschikbaar.

Spreekuur

Nu steeds meer zaken via internet kunnen worden opgezocht, moeten worden aangevraagd, ingevuld, opgezegd, betaald, etc. is het belangrijk om over voldoende digitale vaardigheden te beschikken. Dit wordt vaak overschat; niet iedereen kan goed overweg met de computer of kan z’n weg vinden op het internet. Daarom organiseert Crabbehoeve een wekelijks spreekuur op vrijdagmiddag van 2 tot 4 uur. Vrijwilligers helpen buurtbewoners die vragen hebben over het gebruiken van de computer of die digitale klusjes moeten den waar zij niet uitkomen.

Voor het spreekuur zijn inmiddels 2 vrijwilligers beschikbaar. We zijn op zoek naar meer: bent u goed met de computer en -heel belangrijk- heeft u ook het geduld en de vaardigheid om iets goed uit te leggen? Dan komen we graag met u in contact! Stuur een mailtje naar vrijwilligerscoordinator@crabbehoeve.nl (Marjan van der Graaf) of naar info@crabbehoeve.nl (Mascha Lageweg).

WeHelpen

Crabbehoeve is een WeHelpen-ontmoetingsplaats. WeHelpen is een website waarop individuele burgers een hulpvraag of een hulpaanbod kunnen plaatsen. Alles gaat dus via de computer. Wie wel een hulpvraag heeft, maar het lastig vindt om op deze manier te communiceren, kan nu tijdens het spreekuur op vrijdagmiddag hulp krijgen van onze vrijwilligers.

Financiën

Voor de internethoek heeft Crabbehoeve geld gekregen van Wijkwensen (gemeente Dordrecht). Daarnaast zijn wij kandidaat voor de ING-prijs Help Nederland vooruit. De prijsuitreiking daarvoor is op 18 februari. Afhankelijk van de hoogte van die prijs, hebben wij meer of minder mogelijkheden om de internethoek verder uit te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *