Biokaatje in Crabbehoeve

Vanaf vrijdag 24 maart gaat er een nieuwe activiteit van start in het atelier van Crabbehoeve. Karin Lammers, bekend onder de naam Biokaatje, organiseert “Biologiseren voor kinderen”. 10 weken lang leren de kinderen iedere vrijdagmiddag van 15.30 – 17.00 uur de leukste dingen over de natuur. Meedoen? Schrijf snel in bij info@biokaatje.nl of info@crabbehoeve.nl , of bel naar Crabbehoeve 078-7633082. De kosten zijn € 9,50 per keer.

Een artikel over Biokaatje:

Biokaatje begint op het verjaardagsfeestje van Kas als de groep gezellig in een kring op de grond zit: “Ik ben Karin en ik ben bioloog, wie weet wat dat is?” De antwoorden lopen uiteen van ‘iets met groente’ tot ‘net als Freek Vonk’. Vandaag gaat het over botten en Karin heeft een volledig hondenskelet meegenomen, tot de nagels en het puntje van de staart aan toe. Met rode wangen en ingespannen gezichten puzzelen de kinderen langzaamaan het hele skelet in elkaar. 

Na afloop ruimt Biokaatje alles op en past het nauwkeurig in de bakfiets, langzaam fietsend met alle rammelende botjes rijden we naar huis. “Soms zie ik dezelfde kinderen op school, op een feestje en ook nog bij een workshop. Dan merk je dat ze het goed doorkrijgen. Die eens mysterieuze wetenschappelijke wereld is niet meer een ver van hun bed show. Natuur is overal om hun heen en dat beginnen ze met nieuwsgierige ogen te ontdekken. ” De buurtkinderen weten Biokaatje al goed te vinden als buurtbioloog en komen al regelmatig met veertjes, botjes, eieren of vragen over alles wat ze om zich heen zien. 

Karin proeft dat er behoefte is voor sommige kinderen aan meer: “Er zijn genoeg kinderen die heel geïnteresseerd zijn naar alles om hun heen en er veel van willen weten. Die komen nu naar iedere workshop in de buurt of komen op een markt drie keer langs bij mijn activiteitenstand.” Toen Karin ‘Biokaatje’ oprichtte twee jaar geleden stond er op het lijstje dromen een eigen cursus voor deze wetenschappers in de dop. Deze kan ze afstrepen want eind maart gaat ze beginnen met een reeks van tien lessen in de Crabbehoeve. “Kinderen zitten met zoveel meer vragen over hun omgeving dan waar ik zo direct op in kan springen, dat ik niet kan wachten om een vast clubje kinderen wekelijks te zien. Zo kan ik dingen voor ze uitzoeken, terugkomen op vragen en ze leren kennen als onderzoekers.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *