Activiteiten

6 juni 2016

Taalcafé

Maandag van 13.15 – 15.00 uur. Deelname gratis.

Kom en praat mee in het Taalcafé met koffie en thee! Wil je oefenen met de Nederlandse taal in een leuke omgeving en een fijne groep mensen? Kom dan naar het Crabbehoeve Taalcafé (onderdeel van Taalhuis Dordrecht West). Hier zijn elke week taalvrijwilligers aanwezig. Ze helpen jou en de andere deelnemers om steeds beter Nederlands te spreken en te lezen. Jullie doen allerlei taaloefeningen en spelletjes. Communiceren doen jullie zoveel mogelijk in het Nederlands. En fouten maken is niet erg! Het Taalcafé is ook de perfecte plek om andere mensen te ontmoeten. Je bent iedere maandagmiddag van harte welkom in de Crabbehoeve. Aanmelden is niet nodig. Je kunt zo binnenlopen. 

Bewegen voor ouderen

Maandag van 14.00 – 15.00 uur. 

In samenwerking met het project Wij Crabbehof is er iedere maandagmiddag een beweeggroep voor ouderen onder begeleiding van een professional. Het is voor iedereen mogelijk om deel te nemen, ook als u gebruik maakt van een rolstoel of rollator. Het bewegen kan zowel zittend als staand worden gedaan. Een professional zorgt dat iedereen de juiste aandacht krijgt. Iedere week wordt de lunchroom van Crabbehoeve omgetoverd tot gymlokaal en kunnen de gasten aansluitend een kopje koffie of thee drinken.   Aanmelden kan via info@crabbehoeve.nl of bel 078-7633082.

Voorlezen

Koffie-inloop

Woensdag van 10.00 – 12.00 uur. 

Onze gastvrouw schenkt op woensdagochtend een GRATIS kopje koffie of thee. Kom ook… en neem gezellig iemand mee!

Ouderenmiddag

Donderdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur. Deelname gratis.

Op donderdagmiddag is het gezellig toeven bij Crabbehoeve tijdens de ouderenmiddag. Deze middag wordt wekelijks georganiseerd door het project Wij Crabbehof met allerlei activiteiten. Komt u ook een keertje  sfeer proeven en onder het genot van een kop koffie deelnemen aan de activiteiten. Bent u geïnteresseerd dan kunt u bellen met tel. 078 7633082 of mailen naar info@crabbehoeve.nl.

biljarten

Op donderdagmiddag biljartles, op dinsdag- en vrijdagmiddag vrij biljarten.

In het Atelier van de Crabbehoeve staat een biljarttafel. Op dinsdag-  en donderdagmiddag treft u een paar vriendelijke heren die gebruik maken van het biljart en u verder wegwijs kunnen maken.

Open schildersatelier

Iedere vrijdag van 10.00 – 12.00 uur.  

Heeft u altijd al willen schilderen? Vindt u het leuk om wat begeleiding te krijgen en tips te ontvangen? Of vindt u het vooral gezellig om in groepsverband aan uw eigen doek te werken? Wat uw motivatie ook is, kom gezellig langs bij Crabbehoeve om uw meesterwerk te schilderen! Ervaring is niet nodig, je kunt gelijk aan de slag. Voor het gebruik van materialen vragen we een vergoeding.

Mini-internetcafé en Spreekuur

Toegankelijk gedurende openingstijden. Spreekuur op vrijdagmiddag 14.00 – 15.30 uur.

In de lunchroom is sinds 22 februari 2017 het mini-internetcafé gevestigd. Dit bestaat uit een pc met toegang tot internet en een printer. Wie thuis geen computer, geen printer of geen internet heeft, kan hiervan – zelfstandig – gebruik maken.  Op vrijdagmiddag is het mogelijk om gebruik te maken van het spreekuur, als u met vragen zit over het gebruik van de computer of internet. Belt u vooraf dan even naar 078-7633082 om een afspraak te maken.

Proeven op de hoeve

Maandelijks op vrijdag van 17.30 – 20.00 uur. € 9,00 p.p.

Ons horecateam verzorgt een lekker 3-gangen diner, met zoveel mogelijk verse producten uit eigen tuin. Drankjes kunt u aan de bar bestellen. En vóór het eten kunt u nog even een wandelingetje maken door de tuin of genieten op het terras.  Houd u voor de exacte datum de agenda op deze site in de gaten of onze Facebook-pagina. Aanmelden via proevenopdehoeve@crabbehoeve.nl of bel 078-7633082.

Leen een boek!

Toegankelijk gedurende openingstijden. Gratis.good-book

Stephen King, Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Jo Nesbo, John Grisham…. in de hoek van ons Atelier liggen ruim 100 spannende boeken voor het uitzoeken! Kom eens snuffelen en leen een boek!