Activiteiten

6 juni 2016

Taalcafé

Maandag van 13.15 – 15.00 uur. Deelname gratis.

Kom en praat op corona-veilige afstand, dus 1,5 meter, mee in het Taalcafé met koffie en thee! Wil je oefenen met de Nederlandse taal in een leuke omgeving en een fijne groep mensen? Kom dan naar het Crabbehoeve Taalcafé (onderdeel van Taalhuis Dordrecht West). Hier zijn elke week taalvrijwilligers aanwezig. Ze helpen jou en de andere deelnemers om steeds beter Nederlands te spreken en te lezen. Jullie doen allerlei taaloefeningen en spelletjes. Communiceren doen jullie zoveel mogelijk in het Nederlands. Het Taalcafé is ook de perfecte plek om andere mensen te ontmoeten. Je bent iedere maandagmiddag van harte welkom in de Crabbehoeve. Aanmelden is niet nodig. Je kunt zo binnenlopen. Wij vragen je wel je te registreren bij binnenkomst, dit om eventueel contactonderzoek mogelijk te maken

Bewegen voor ouderen

Maandag van 13.15 – 15.00 uur. 

In samenwerking met het project Wij Crabbehof is er iedere maandagmiddag een beweeggroep voor ouderen onder begeleiding van een professional. Het is voor iedereen mogelijk om deel te nemen, ook als u gebruik maakt van een rolstoel of rollator. Het bewegen kan zowel zittend als staand worden gedaan. Een professional zorgt dat iedereen de juiste aandacht krijgt. Iedere week wordt de lunchroom van Crabbehoeve omgetoverd tot gymlokaal en kunnen de gasten aansluitend een kopje koffie of thee drinken. Wij vragen u wel zich bij binnenkomst te registreren, dit om eventueel contactonderzoek mogelijk te maken.

Koffie-inloop

Vrijdag van 10.30 – 12.00 uur. 

Onze gastvrouw of -heer schenkt op vrijdagochtend een GRATIS kopje koffie of thee. Kom ook… en neem gezellig iemand

Ouderenochtend en -middag

Donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Donderdagmiddag van 13.00 – 14.00 uur. Deelname gratis.

Op donderdag is het gezellig toeven bij Crabbehoeve tijdens de ouderenochtend en -middag. Dit wordt wekelijks georganiseerd door het project Wij Crabbehof met allerlei activiteiten. Komt u ook een keertje  sfeer proeven en onder het genot van een kop koffie deelnemen aan de activiteiten. Bent u geïnteresseerd dan kunt u bellen met tel. 078 7633082 of mailen naar info@crabbehoeve.nl.

biljarten

Op donderdagmiddag biljartles, op dinsdag- en vrijdagmiddag vrij biljarten.

In het Atelier van de Crabbehoeve staat een biljarttafel. Op dinsdag-  en donderdagmiddag treft u een paar vriendelijke heren die gebruik maken van het biljart en u verder wegwijs kunnen maken.

Mini-internetcafé en Spreekuur

Toegankelijk gedurende openingstijden. Spreekuur op vrijdagmiddag 14.00 – 15.30 uur.

In de lunchroom is sinds 22 februari 2017 het mini-internetcafé gevestigd. Dit bestaat uit een pc met toegang tot internet en een printer. Wie thuis geen computer, geen printer of geen internet heeft, kan hiervan – zelfstandig – gebruik maken.  Op vrijdagmiddag is het mogelijk om gebruik te maken van het spreekuur, als u met vragen zit over het gebruik van de computer of internet. Belt u vooraf dan even naar 078-7633082 om een afspraak te maken.

Proeven op de hoeve

Maandelijks op vrijdag van 17.30 – 20.00 uur. € 9,00 p.p.

Ons horecateam verzorgt een lekker 3-gangen diner, met zoveel mogelijk verse producten uit eigen tuin. Drankjes kunt u aan de bar bestellen. En vóór het eten kunt u nog even een wandelingetje maken door de tuin of genieten op het terras.  Houd u voor de exacte datum de agenda op deze site in de gaten of onze Facebook-pagina. Aanmelden uitsluitend via proevenopdehoeve@crabbehoeve.nl

Leen een boek!

Toegankelijk gedurende openingstijden. Gratis.good-book

Stephen King, Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Jo Nesbo, John Grisham…. in de hoek van ons Atelier liggen ruim 100 spannende boeken voor het uitzoeken! Kom eens snuffelen en leen een boek!

Crea-Café!

Workshops op creatief gebied.

Eenmaal per maand, in principe op de laatste vrijdag wordt een workshop op creatief gebied gegeven. Dit kan zijn het maken van kaarten, kerststukjes, cadeautjes, sleutelhangers, porselein schilderen, het maken en ontwerpen van verpakkingen. De workshops starten om 13.00 uur en eindigen om 15.30 uur. De kosten kunnen verschillend zijn en worden per workshop aangegeven. De kosten zijn echter altijd inclusief een kopje thee of koffie. Datum wordt via sociale media aangegeven.

Het minimum aantal deelnemers is 5.

Aanmeldingen altijd via: crea-cafe@crabbehoeve.nl